Гърците са най-големите песимисти в света

13866
Гърците са най-големите песимисти в света
Снимка: Getty Images / Guliver

Гърците са най-големите песимисти в Европа, показва ново изследване на американската организация "Пю" (Pew), предаде БГНЕС.

Французите са почти толкова черногледи, колкото и гърците, в момент когато Европа се бори с постоянен недостиг на възможности за работа.

53% от гърците очакват икономическата ситуация да се влоши през следващите 12 месеца, а 48 на сто от французите предвиждат същото. Според 26% от гърците положението няма да се промени. Анкетата е проведена в 44 държави по целия свят. България не е включена в изследването.

В Гърция, Италия и Испания повече от 90% от анкетираните отговарят, че ситуацията в момента е лоша. На същото мнение са и 88% от французите.

Хората в Китай са най-големите оптимисти в света. 8 от всеки 10 китайци очаква подобряване на икономиката през следващите 12 месеца. Следващите най-позитивно настроени държави са Перу, Виетнам, Сенегал, Нигерия, Индия и Колумбия.

Най-песимистично настроени, освен в Гърция и Франция, са хората в Ливан, палестинските територии, Аржентина, Италия и Египет.

"Сириза" иска предсрочни избори в Гърция

Лидерът на основната гръцка опозиционна партия "Сириза" Алексис Ципрас повтори, че ще се опита да предизвика предсрочни избори в Гърци...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com