Гърците подкрепят действията на правителството

8135
Гърците подкрепят действията на правителството
Снимка: Getty Images/Guliver

След обявяването на временното затваряне на банките в Гърция, хиляди гърци се стекоха снощи в центъра на Атина, за да се противопоставят на политиката на икономии, за която настояват международните кредитори, предаде БНР.

"Подкрепям излизането от еврото, защото смятам, че ако останем в еврозоната, ще продължи всичко, което преживяхме през последните пет години. Няма алтернатива. Така ще продължи завинаги. Затова единствената възможност е да излезем", коментира един от гърците, излезли по улиците.

Френски журналист: За гръцката трагедия фаталната грешка е на ЕЦБ

Седем години – това беше периодът, в който ЕЦБ успя да допринесе решително за положението в Гърция, пише в свой анализ френският ...

"Сега е моментът да кажем "не", защото (кредиторите) искат цялата наша земя. Искат нашата свобода, нашите права, нашите имоти, нашата родна земя. Мисля, че гръцкият народ ще се противопостави", посочва друг грък.

"След като правителството избра да действа в рамките на ЕС и да седне на една маса с кредиторите и да тръгне в тази посока, нямаше никаква възможност да бъде изготвена програма или споразумение, което да отговори на исканията на хората", коментира друг.

През последните седмици бяха изтеглени милиарди от банките, като размерът на депозитите е намалял с една трета.

"Притеснени сме. Това не е обикновена опашка пред банкомат. Не беше така миналата неделя или седмица по-рано. Всички тези хора не са се наредили тук, за да изтеглят само 50 или 100 евро", заявява жителка на Атина.

Гръцката борса ще остане затворена до 7 юли

Гръцката фондова борса ще остане затворена до 7 юли, един ден след крайния срок, в който банките в страната трябва да започнат отново д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com