Гърция представи "нищо" на еврогрупата, чака се сряда

10260
Гърция представи "нищо" на еврогрупата, чака се сряда
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцката делегация е отишла на срещата на еврогрупата в Брюксел "без нищо", представяйки само устно предложение, а писменото трябва да се чака утре, (сряда, 8 юли).

Гърция ще представи ново предложение за спасителна помощ „може би“ в сряда, заяви длъжностно лице от еврозоната, съпбщава „Ройтерс“.

Евродепутатите се занимаха с референдума в Гърция

Гърция и референдумът за условията за предоставяне на помощ бяха водещата тема в дискусията за приключилото шестмесечно латвийско предс...

Атина планира да предаде ново заявление по Европейския стабилизационен механизъм за получаване на финансова помощ, съобщава и германският в. „Ханделсблат“, също позовавайки се на длъжностно лице. Гръцкото правителство е съобщило за новата си молба по време на срещата на финансовите министри от еврозоната. Атина обаче все още не е предала предложението си.

Същевременно гръцкият в. „Екатимери“ съобщи, че гръцката делегация е пристигнала на срещата на еврогрупата в Брюксел с „нищо“, т.е. Без нови предложения или планове.

Петер Шпигел от "Файненшъл Тайм" написа в профила си в Twitter, че две длъжностни лице от еврозоната са казали, че Гърция е пристигнала без нови предложения на срещата, а трети му е съобщил, че предложението ще дойде „утре“.

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас в опит за сключване на сделка с кредиторите в последния момент ще се обърне към Европейския парламент в сряда, заявява източник от гръцкото правителство.

Шойбле: Без нова спасителна програма, няма как да помогнем на Гърция

Втората програма за подпомагане на гръцкото правителство вече изтече, а без програма няма начин еврозоната да помогне на Гърция. Това з...

Гръцката делегация е направила устна презентация по предложенията. Писмените предложения ще дойдат утре, съобщава друго длъжностно лице от еврозоната пред кореспондента на "Файненшъл Тайм" в Брюксел.

Ципрас е потвърдил, че ще участва утре сутринта в заседанието на Европейския парламент.

Малтийският министър-председател Джоузеф Мускат написа в Twitter, че "липсата на конкретно предложение от гръцкото правителството не помага на срещата на върха на еврозоната тази вечер".

По-рано днес председателят на Европейската комисия заяви, че "топката е в полето" на Гърция, но ЕК продължава да е отворена за преговори.

Редица представители на европейските кредитори призоваха Атина да направи ново предложение за изплащане на дълга, който държавата има.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com