Гърция погва длъжниците в туристическите райони

18692
Гърция погва длъжниците в туристическите райони
Снимка: Getty Images / Guliver

Министерството на финансите в Гърция започна настъпателна акция срещу длъжниците. От отдела за борба с икономическата престъпност проверяват собствениците, които имат неизплатени данъчни задължения. Данъчни експерти и полицаи проверяват денонощно заведенията и търговските обекти в туристическите райони, съставят актове и отнемат лицензи при нарушения и укриване на приходи.

Във фокуса на проверките са високооборотните места. Вече има оплаквания от собственици на търговски обекти, че финансовите инспектори са им взели оборота за деня, за да покрият с парите част от задълженията на фирмата по неизплатени данъци, предаде БНР.

Доклад: Икономиката не Гърция е уязвима и е вероятно страната да прибегне до нов заем

Икономиката не Гърция е уязвима и е твърде вероятно страната да прибегне до нов заем, според компетентен доклад. Дори и без меморандум...

Глоби от няколко хиляди евро се налагат за неиздаване на касови бележки. Проверяват се договорите на наетите временно работници.

От днес влезе в сила нова разширена наредба за таван на цените на храните и водата, продавани на плажа на туристите, както и на летища, фериботи, стадиони и археологически обекти. На собствениците се налагат глоби от 3 до 5 хиляди евро дори и цената на сандвичите, кафето или водата да е по-висока с един цент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com