Гърция официално ще удължи банковата си ваканция

6270
Гърция официално ще удължи банковата си ваканция
Снимка: Gettyimages.com

До края на деня правителството на Гърция ще разпореди за удължаване на банковата ваканция. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на източници в правителството, предаде БГНЕС.

По-рано тази седмица се заговори за три варианта за удължаване на срока, в който банките ще останат затворени – до днес, до петък и до следващия понеделник.

В момента в Гърция работят само банкоматите, от които дневно гражданите може да теглят не повече от 60 евро.

Цакалотос: Гърция ще започне данъчни и пенсионни реформи през следващата седмица

Гърция се ангажира да започне изпълнението на данъчните и пенсионните реформи още през следващата седмица в замяна на 3-годишен заем от...

По-рано днес гръцкият премиер Алексис Ципрас обеща пред ЕП надежден план за реформи, който да бъде официално представен утре (10 юли). Гърция обеща пенсионни и данъчни реформи още "от следващата седмица" в замяна на тригодишен заем от еврозоната.

"Ние предлагаме незабавно да приложим пакет мерки най-рано от началото на следващата седмица, сред които: мерки, свързани с данъчните реформи, с пенсиите", ако заемът от Европейския механизъм за стабилност (ESM) бъде получен", се казва в изявление на финансовото министерство на Гърция.

Атина отправи официално искане за нов спасителен заем от фонда за помощ на еврозоната Европейски механизъм за стабилност (European Stability Mechanism – ESM). "ESM получи гръцката молба", обяви говорител на фонда днес, цитиран от агенция Ройтерс.

Еврогрупата на финансовите министри от еврозоната трябва да обсъди искането, което формално е адресирано до председателя й Йерун Дейселблум.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com