Гърция може да отстъпи пред кредиторите на фона на риска от дефолт

10357
Гърция може да отстъпи пред кредиторите на фона на риска от дефолт
Снимка: Getty Images / Guliver

Гърция обяви нова готовност за постигане на компромис с международните кредитори. Това стана след като германският канцлер Ангела Меркел предупреди Атина, че времето за постифане на споразумение изтича.

Ако не бъде постигнато споразумение до края на месеца, опасността Гърция да обяви дефолт по дълга си, става все по-реална, пише Expert.bg, позовавайки се на информация от световните агенции.

Варуфакис: Време е за споразумение с кредиторите

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис заяви, че е време взаимните обвинения в разговорите с кредиторите да приключат и двете страни...

На този фон, The Wall Street Journal публикува информация, според която на проведените миналата седмица поредни преговори с кредиторите, на Гърция е било предложено удължаване на спасителния план до края на март 2016 година в замяна на намаления на пенсиите, увеличаване на данъците и политически отстъпки. Гръцките власти обаче заявили, че мерките са твърде сурови.

Германският канцлер Ангела Меркел пък каза, че не остава много време за постигане на споразумение. Тя потвърди, че ще има възможност да говори отново по темата с премиера Алексис Ципрас в сряда в Брюксел.

Вчера гръцкият финансов министър Янис Варуфакис заяви, че е време взаимните обвинения в разговорите с кредиторите да приключат и двете страни да постигнат споразумение

Междувременно говорителят на правителството в Атина Габриел Сакеларидис заяви, че страната ще използва всички опции за постигане на сделка с Международния валутен фонд (МВФ) и Европейския съюз и е готова да преговаря до края на юни, за да постигне това. 

Меркел: Гърция няма много време за сделка

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди Гърция, че не й остава много време, за да постигне сделка със своите кредитори, която тр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com