Гърция има правителство - Сириза се разбра с Независимите гърци

27317
Гърция има правителство - Сириза се разбра с Независимите гърци

Малката националистическа партия Независими гърци (АНЕЛ) ще участва в коалиционното правителство на партия Сириза, която спечели парламентарните избори в Гърция, предаде AFP, позовавайки се на нейния лидер Панос Каменос.

„Вече имаме правителство, ще дадем вот на доверие на новия премиер“, заяви Каменос след среща с лидера на Сириза Алексис Ципрас.

Той добави, че следобед Ципрас ще отиде при президента и ще положи клетва като премиер, а след това ще съобщи състава на новия парламент.

Кабинетът на Гърция ще се състои от 10 души, както беше обещано преди изборите от Сириза, потвърди Каменос. Той отказа да назове министрите, като подчерта, че те ще бъдат обявени по-късно от премиера Алексис Ципрас.

Източници от централата на АНЕЛ разкриха, че Независимите гърци са заинтересовани от секторите външна политика, имиграция, обществен ред, сигурност и морски флот. Според източниците пост в новото правителство ще има и самият Каменос.

Очаквано гръцката Коалиция на левите радикални сили спечели парламентарните избори в неделя със значително мнозинство. Тя успя да си извоюва 36,32% от гласовете на вчерашния вот при преброени 90% от бюлетините. Освен своите 149 места в 300-членния парламент, Сириза си осигури подкрепата и на други леви партии, с което затвърждава своето мнозинство.

Еврото удари 11-годишно дъно след победата на Ципрас

Европейската валута достигна своята най-ниска стойност от 11 години насам. Рано сутринта на азиатските пазари едно евро се е търгувал...

Това може да постави досегашните управляващи от "Нова демокрация" в опозиция, след като те завършиха изборния ден втори (28,15%) със значителна разлика от победителя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com