Гърци мамят данъчните с български регистрационни номера

25911
Гърци мамят данъчните с български регистрационни номера
Снимка: Getty Images / Guliver

Преди няколко седмици в. "Гардиън" коментира миграцията на много гръцки компании в съседна България, дължаща се на кризата. Изглежда обаче, че повечето от тези фирми са създадени само за да се даде възможност техните собственици да си купят луксозна кола с български регистрационни номера, така че да се избегне високо данъчно облагане в Гърция.

Според доклад от Службата по търговски въпроси на гръцкото посолство в София, по-голямата част от 9000 гръцки компании в България са виртуални, пише newsbg.eu.

Активисти на „Златна зора” ще лежат в затвора доживот

Двама симпатизанти на гръцката неонацистка партия "Златна зора" получиха доживотни присъди за убийството на малд пакистанец в Атина п...

Започването на бизнес в България не е скъпо или отнема много кратко време. Това струва не повече от 400-500 евро, а процесът на регистрация отнема около един ден, докато годишните суми на разходите за поддръжка стигат до 2,000-2,500 евро.

Служители на службата за финансови престъпления докладват, че повече от 18 000 коли с български табели в Гърция са незаконни. Съгласно гръцкото законодателство колите могат да носят регистрация от друга страна, само ако техните собственици живеят там за постоянно или за период от шест месеца поради професионални или семейни причини.

Оказва се, че много гръцки граждани са намерили друг начин да избегнат данъчното облагане. В Гърция собственик на кола с 3600-кубикови двигатели ще трябва да плаща "данък лукс" от 3500 евро , докато в България на подобен данък е в размер на 1111 евро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com