Гръцките плажове въвеждат такси за българските туристи

34691
Гръцките плажове въвеждат такси за българските туристи
Снимка: Getty Images / Guliver

Безплатните гръцки плажове вече въвеждат такси за българските туристи. Доскоро всеки можеше да ползва чадър и шезлонг, ако си поръча нещо от бара. Поръчката на едно кафе за 3 евро беше достатъчна, за да седиш на сянка през целия ден. Българските туристи обаче масово отказвали дори минимална консумация, пише в. "Преса".

От няколко дни собствениците на барове в районите на Меси и Фанари - най-близките плажове за пътуващите през прохода Маказа, изискват минимална консумация от 10 евро за чадър и три шезлонга.

За да припечели пари, Гърция дава под наем вила на Мусолини

Опитвайки се да запълни празната държавна хазна, Гърция е решила за 50 години да даде под наем вилата на италианския диктатор Бенито ...

Вече е забранено и вкарването на хладилни чанти. В много случаи българите си носят храна и напитки и малко след като се настанят, опъват софри. Собствениците на плажните заведения се дразнят не толкова от това, че така българите не си поръчват нищо от бара, колкото от огромните количества боклуци, които оставят след себе си.

Вече дори има случаи, когато български туристи са извеждани принудително от плажа.

Нашенците обаче се дразнят, че местните гърци използват свободно чадърите, без да си поръчват нищо, а сервитьорите обясняват, че те са постоянни клиенти и за тях се прави изключение.

В южната ни съседка има и други практики. Така например в района на Ксанти срещу 3 евро на гърците се сервира кафе и вода, докато на българите - само кафе. Бутилките с вода струват по едно евро и за тях нашите туристи плащат отделно. На недоволните се сочи свободната плажна ивица.

Гърция е намерила алтернативи на руския пазар, пренасочва износа

Гърция е намерила алтернатива за излизане от безизходицата, в която се оказа след наложеното от Москва ембарго върху вноса на гръцки пл...

Въпреки новите мерки потокът от България към плажовете на Бяло море не секва. У нас се плаща по около 20 лева само за чадър и шезлонг, докато в Гърция за същите пари ти сервират и кафе, коментират в Кърджали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com