Гръцките икономисти призоваха за "Да" на референдума

8439
Гръцките икономисти призоваха за "Да" на референдума
Снимка: Getty Images / Guliver

Почти 250 професори по икономика, които работят в Гърция, призоваха днес избирателите да гласуват с „да“ на предстоящия референдум в страната, предаде РИА Новости.

Призивът идва на фона на изявлението на гръцкия премиер, че народът трябва да даде отрицателен вот, а самият референдум не означава разрив с еврозоната.

Ципрас: Искаме 20 години гратисен период и 30% "подстригване" на дълга

Гръцкият премиер Алексис Ципрас поиска 30% орязване на дълга и 20 години гратисен период, предаде БГНЕС. Ципрас представи изисквания з...

По-рано пък гръцкият и атински архиепископ Йероним беше подложен на яростни словесни нападки заради позитивната си позиция за референдума, предаде Асошиейтед прес.

Ръководителят на Еладската православна църква призова паството си да одобри предложенията на Тройката (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) за провеждане на реформи в замяна на продължаване на финансирането на страната на насрочения за неделя от премиера Алексис Ципрас референдум.

Духовният водач в свое послание заяви, че страната му преживява най-тежкия момент в историята си от Втората световна война насам. "Последващите дни и часове ще бъдат съдбоносни за всеки грък и гъркиня и за нашата страна", е написал Йероним. "Ето защо не трябва да допускаме да ни обгръща отровата на разделението - това ще бъде престъпление спрямо бъдещите поколения. Не трябва да откъсваме Гърция от европейската плът и кръв", е заявил свещенослужителят в публикувано от медии обръщение.

Повечето коментари за призива на архиепископа, известен с прозападните си позиции, са резки и критични.

EFSF няма да иска веднага плащания от Гърция след "случая на фалит"

Европейският фонд за финансова стабилност (EFSF) реши да не иска отпуснатите на Гърция кредити в размер на почти 145 млрд. евро, въпрек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com