Гръцки хотелиер взе българи за заложници

10499
Гръцки хотелиер взе българи за заложници

Гръцки хотелиер взе български туристи за заложници заради дългове на туроператора. Сънародниците ни заминали на почивка на полуостров Халкидики с българската фирма "Земела 2002" ООД, пише "Стандарт".

Всичко било нормално допреди три дни, когато гръцкият хотелиер им събрал личните карти с обяснението, че пропуснал да ги регистрира в началото. Няколко часа по-късно обаче гъркът обяснил, че българският туроператор "Земела" му дължи пари още от предишната група и няма да пусне сънародниците ни да си тръгнат, докато фирмата не му се издължи.

"Обясни, че за предишната група трябвало да му се платят 500 евро, а с нашата сумата набъбнала до 2500 евро", разказаха пред "Стандарт" част от туристите, които до петък вечер стояха в хотел "Мария Алена и Мавридис" в градчето Флогита на полуостров Халкидики. Хора от българската група и собственикът на хотела неколкократно са опитвали да се свържат по телефона с управителката на "Земела" Радослава Денчева, но тя не отговаряла.

"Накрая все пак май се свързаха и дойде шофьорът да донесе пари, но даде само 700 евро на гърка", обясниха българите. Хотелиерът все пак склонил да пусне българската група, но поискал от туристите да му платят по 117 евро за престоя. Някои от тях платили и си взели документите и багажа, тези които отказали, получили само личните си карти, а куфарите им останали в хотела.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани