Гръцката борса ще остане затворена до 7 юли

8066
Гръцката борса ще остане затворена до 7 юли
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцката фондова борса ще остане затворена до 7 юли, един ден след крайния срок, в който банките в страната трябва да започнат отново да работят. Това съобщи AFP, като се позова на декларация от управителният съвет на борсата, разпространена в понеделник.

Декларацията идва след като Атина издаде декрет банките да затворят до 6 юли – ден след датата за насрочения референдум по предложенията на кредиторите. Дотогава в Гърция е въведен лимит от 60 евро за банковите тегления.

Драганов: Гръцкият туризъм ще се повлияе от кризата, но няма да е застрашен

Ситуацията в Гърция ще се отрази на туристическия сезон, но няма да го застраши. Това каза Румен Драганов, директор на Института за ана...

Европейската комисия в понеделник няма да отправи ново предложение във връзка с въпроса за гръцкия дълг, съобщава Reuters, като се позовава на представител на ЕК.

Агенцията отбелязва, че това изявление противоречи на думите на европейския комисар по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси, който по-рано заяви, че председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер по-късно ще излезе с ново предложение.

На последното заседание на Еврогрупата в Брюксел, представителите на гръцкото правителство и международните кредитори не можаха да преодолеят разногласията си по въпросите за реформата в страната и бюджетните икономиии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com