Груевски си кара по адрес на подслушването "със сценарий"

10121
Груевски си кара по адрес на подслушването "със сценарий"

Македонският премиер и председател на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски отново определи като "лъжливи, монтирани и част от сценарии" разпространените от опозиционният лидер Зоран Заев телефонни разговори, предаде БГНЕС.

Груевски каза, че "Заев работи и обслужва чужди служби". В град Щип премиерът Никола Груевски обеща рязко увеличаване на заплатите на над 10 000 служители във вътрешното министерство, което ще започне още през месец април.

В разпространените от Зоран Заев телефони основни герои са Груевски и неговите министри. От тях стана ясно, че министър-председателят, с пряката намеса на директора на спецслужбите Сашо Миялков, който е и негов братовчед, кадруват в съдебната система, контролират напълно медиите и участват в тежки корупционни схеми.

"Истината не може да се основата на лъжи, монтаж и сценарий, чийто поръчители имат за цел дестабилизация на страната, а нейните изпълнители да се доберат до властта", каза Груевски на партийния митинг в град Щип, в източната част на Република Македония.

"Истината не може да бъде на онзи, който изпълнява чужда поръчка пролива дяволска кръв, провокации и гняв. Това може да бъде само истина за неговата личност и неговото духовно състояние. Нищо друго и нищо повече", каза още Груевски и добави: "Тези, които измислиха този сценарий няма да успеят. Народът има последната дума, а не някои заблудени и отчаяни политици в опозицията, които няма и трохичка доблест и маршируват върху собствената земя и народ", каза още Груевски.

Според него опозицията имала за цел да провокират не само политическа, но и етническа дестабилизация, която да доведе до тежък конфликт.

Вчера пред националната телевизия се състоя голям митинг на опозицията срещу потъпкването на свободата на словото от Груевски и неговото правителство. Лидерът на движението "Достойнство" генерал Стоянчо Ангелов обеща да даде 1 милион евро награда на прокурора, който арестува министър-председателя Груевски. След като разбрахме, че само за две магистрали са взели 25 млн. евро подкуп, може само да предположим колко са откраднали от проекта "Скопие 2014", от газопровода и от останалите инфраструктурни проекти в републиката, каза пред протестиращите Ангелов.

"Ако прокурорите бяха почтени и храбри досега да са арестували половината министри от правителството. Ние всеки ден ги призоваваме да спазват законите, а Груевски и неговите министри да подадат оставки. Това е единственият начин поне малко да си изчистят изцапаният си образ на лицето", каза още генерал Стоянчо Ангелов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com