Гражданската авиация в Гърция стачкува - спира работа за 2 дни

5921
Гражданската авиация в Гърция стачкува - спира работа за 2 дни
Снимка: Thinkstock

Гражданска авиация в Гърция обяви 48 часова стачка от неделя.

Министърът на транспорта се опитва в последния момент да постигне споразумение. От утре в Гърция са три последователни неработни дни и пътна полиция въведе редица ограничения в трафика.

МВФ отсече: Без финансиране за Гърция, ако тя не плати следващата вноска

Гърция няма да получи достъп до финансиране от Международния валутен фонд (МВФ), ако пропусне да плати следващата си вноска към фонда...

С двудневна стачка синдикатът на работещите в гражданската авиация упражнява натиск върху правителството. Исканията са за финансиране на нови системи за приземяване на самолетите, назначаване на още специалисти в сектор контрол на въздушния транспорт и да се решат много проблеми, които затрудняват работата на летищата.

Дори служителите в гражданската авиация внесоха във Върховния съд списък с причините за затрудненията на регионалните летища, които според тях, ще бъдат принудени да прекратят работа в разгара на туристическия сезон, предаде БНР.

В момента се водят преговори с министъра на транспорта с надежда да се отложат протестите. Синдикатите настояват за незабавна среща с финансовия министър Варуфакис, защото исканията са свързани с допълнително финансиране.

Дните на стачката - неделя и понеделник, са изключително натоварени. Масово пристигат туристи от чужбина, а в Гърция от утре са три неработни дни. Тези, които успеят да отпътуват за почивните дни по островите, нямат възможност да се върнат със самолет, а на фериботите вече няма места, оплакват се пътниците.

МВФ: Преговорите с Гърция изобщо не са пред приключване

"Преговорният процес между кредиторите и Гърция все още е далеч от приключване", заяви директорът на Международния валутен фонд (МВФ)...

Хотелиерите по островите също приканват служителите в гражданската авиация да не протестират.

Във връзка с трите празнични дни в Гърция пътна полиция въведе от днес отново ограничения за движение на товарни автомобили и увеличи екипите за контрол на трафика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com