Георге Иванов: Балканите се превръщат в база на джихадисти

24166
Георге Иванов: Балканите се превръщат в база на джихадисти
Снимка: БГНЕС

Балканите се превръщат в база за рекрутиране на джихадисти. Това е заявил президентът на Македония Георге Иванов в обръщението си пред Общото събрание на ООН, предаде македонското електронно издание НОВА.

„Бойците от Балканите, които се присъединяват към "Ислямска държава" или „Джебхат ан Нусра", са групирани в етнонационални отряди, за да внедрят джихадистката идеология в своите страни. Някои са там вече три години, някои сега заминават. Някои ще останат там, но някои ще се върнат и ще понесат със себе си омразата към различните”, заявил Иванов.

В същото време словенската полиция проведе спецакция в столицата Любляна за задържането на лица, които са се сражавали на страната на ислямистите в Сирия.

Румънски медии: "Ислямска държава" достигна Балканите, има клетки в България

"Ислямска държава" достигна Балканите. Радикалните мюсюлмани могат да взривят "барутното буре" на Европа, пише в заглавие румънският ве...

При акцията е задържано голямо количество оръжие и боеприпаси, съобщиха от вътрешното министерство. След акцията лицата са пуснати на свободата, но ще отговарят за нелегално притежаване на оръжие, предаде местната Поп ТВ. Задържаните са словенски граждани, които са приели исляма по влиянието на Билал Боснич, който бе арестуван преди време поради провеждане на ислямистка пропаганда на територията на Словения. Според телевизията, която се позовава на източници от разузнавателните служби, в Словения има поне още 15 ислямистки екстремисти. Част от тях са словенски граждани, а останалите са чужденци. В момента словенските спецслужби "разменят информация за тях със службите от съседните държави".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com