"Газпром" отново намали доставките на газ за Румъния

21327
"Газпром" отново намали доставките на газ за Румъния

Руският газов гигант "Газпром" е намалил вчера за втори път доставките на природен газ за Румъния, този път с 13 процента спрямо планираното ниво, заяви румънският департамент по енергетика, цитиран от информационен сайт Зиаре, предаде БТА.

"Доставките на руски газ за Румъния спаднаха вчера с 13 процента спрямо договорените стойности. Общият обем на доставките на руски газ в този период е на много ниско ниво, под 0,2 милиона кубически метра на ден, при условие, че продукцията на Румъния е на ниво около 31 милиона кубически метра на ден", заяви в съобщение департаментът по енергетика.

"Газпром" и "Нафтогаз Украйна" се договориха

Компанията "Нафтогаз Украйна" е готова да плати 1,9 милиарда долара на "Газпром" за новите договорени доставки на природен газ през з...

В момента потреблението на газ е около 22 милиона кубически метра на ден, а от тези около 31 милиона кубически метра около 9 милиона кубически метра се складират ежедневно.

"Няма причини за безпокойство, трябва да започнем да свикваме с подобни ситуации, предизвикани от "Газпром". Обемът, който внасяме, е много малък, а Румъния е подготвена да се справи много добре тази зима, без населението да бъде засегнато", заяви делегираният министър на енергетиката Ръзван Николеску.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com