Гарелов: Меркел наказа Ципрас с референдума

8364
Гарелов: Меркел наказа Ципрас с референдума
Снимка: БГНЕС

Европейците до голяма степен промениха смисъла на референдума, който ще проведе Гърция в неделя (5 юли). Това заяви журналистът Иван Гарелов пред Нова телевизия.

Според Гарелов сега вотът ще е за или против оставане в еврозоната, а не както искаше Ципрас – вот на доверие в него. Той посочи, че в момента Ангела Меркел иска да накаже лидера на „Сириза” и затова сега ще има плебисцит, след като Ципрас заяви в средата на седмицата, че е готов на споразумение. Интересно е сега дали вотът ще разклати дотолкова „Сириза”, че в Гърция да бъде формирано правителство на националното съгласие, което да е готово на нормални преговори и отношения с ЕС, посочи Гарелов.

RBS: България и Румъния са най-застрашени от "гръцка зараза"

Финансови анализатори от Royal Bank of Scotland (RBS) смятат, че България и Румъния са най-застрашени от "гръцка зараза". На бълга...

Иван Гарелов смята, че не трябва да се заблуждаваме, че Ципрас и Варуфакис са новаци в преговорите. Тях ги съветват много опитни икономисти, посочи той. За друга заблуда Гарелов посочи, че мислим гърците за живели в стил „шапка на тояга”.

Според Гарелов „Сириза” не е евроскептична партия и не иска излизане от еврозоната. Той каза и, че част от обещанията на Ципрас са демагогия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com