Фарадж призова Гърция да се откаже от еврото

11068
Фарадж призова Гърция да се откаже от еврото
Снимка: Gettyimages

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж скочи в защита на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Европейския парламент, след като германския депутат Манфред Вебер произнесе тирада, в която заяви, че ципрасовото управление в Гърция ще бъде „катастрофално“, пише Express.

Фарадж заяви на своите колеги от европарламента, че проектът за еврозоната е „умиращ“ , а „цялото Средиземноморие разбира, че разполага с грешна валута“.

Гърция е готова с предложението за реформи, Каменос не го подписа

Както още снощи (9 юли) стана ясно, Гърция поиска трети спасителен пакет за своята икономика от еврозоната. Исканият заем този път е в ...

„Издигната е нова Берлинска стена. И тя се нарича „евро“. Господин Ципрас, вие трябва да бъдете смел. Вашата страна не трябваше да приема еврото. Но големите банки и едрият бизнес ви принудиха. Програмите за помощ не бяха насочени към вашия народ а към германските, френските и италианските банки. На вас никой не помогна. Би било лудост да продължавате по този начин. Вие трябва да поведете гръцкия народ вън от еврозоната с високо вдигната глава. Върнете си демокрацията и контрола над вашата страна. През първите месеци ще ви бъде тежко, но с нова, девалвирана валута и с помощта на приятелите на Гърция по целия свят, вие ще се възстановите“, заяви Фарадж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com