Ердоган ще живее в нова резиденция

35179
Ердоган ще живее в нова резиденция

Избраният в началото на август за президент на Турция Реджеп Ердоган ще живее в нова резиденция. Тя е разположена в комплекса „Горски чифлик Ататюрк” в Анкара, съобщи турското англоезично издание „Хюриет дейли нюз”, цитирано от БТА.

С преместването си в новата резиденция Ердоган ще сложи край на 91-годишната традиция президентите на Турция да живеят в резиденцията „Чанкая”.

Гърция бясна на Ердоган в Северен Кипър

Изявленията на турския президент Реджеп Ердоган по време на визитата му в окупираната част на Кипър потвърждават агресивната политика...

Ердоган посочи пред журналисти, че ще остане в двореца Чанкая до приключването на строежа на новата резиденция в комплекса „Горски чифлик Ататюрк”.

Според агенция Франс прес новата резиденция първоначално била предназначена за премиера и неговата администрация. По плана на Ердоган, премиерът Ахмет Давутоглу и кабинетът ще се нанесат в „Чанкая”, а „Горски чифлик” ще бъде превърнат в президентска резиденция.

Огромният нов комплекс, където иска да се засели Ердоган, се намира в предградие на Анкара и има 1000 помещения с обща площ 200 000 квадратни метра. Заради тази внушителна сграда са били изсечени стотици дървета, въпреки че мястото било едно от най-запазените зелени острови в града.

Ролята на турския президент досега беше предимно церемониална, но Ердоган обяви, че иска да промени нещата и президентът да получи по-голяма изпълнителна власт. Изнасянето от президентския дворец „Чанкая” ще бъде сигнал, че той иска да бъде по-различен президент от своите предшественици, отбелязва Франс прес.

Давутоглу представи на Ердоган списък на кабинета

Лидерът на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието и номиниран за премиер Ахмет Давутоглу представи днес на пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com