Ердоган се разгневи на свой съюзник

18101
Ердоган се разгневи на свой съюзник

Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган се ядоса след неочакваната оставка на шефа на разузнаването и заяви, че мюсюлманският проповедник Фетхуллах Гюлен е нанесъл повече вреди на Турция от кюрдските сепаратисти, предаде АФП.

През уикенда ръководителят на Турската разузнавателна агенция Хакан Фидан подаде оставка, за да може да участва в парламентарните избори. Ердоган удиви анализаторите, като заяви, че не одобрява това решение.

Ердоган поиска цялата власт да е в неговите ръце

Ако някой се е съмнявал, че след като стана президент, Реджеп Ердоган ще остави турската власт в ръцете на някой друг, тези съмнения мо...

Фидан винаги е бил считан за един от най-лоялните съюзници на Ердоган, а засега мотивите му да участва в парламентарните избори и да влезе в политиката остават неясни. Някои наблюдатели мислят, че той се цели във високопоставен държавен пост.

„Категорично казах на Фидан: „Не мисля, че оставката ти е правилна“, заяви Ердоган в рамките на визита в Колумбия. Той добави, че Фидан е обяснил, че е „изморен“ и не може да продължава да изпълнява задълженията си.

„За съжаление той смята, че тази стъпка е правилна и я е предприел“, заяви турският президент, като потвърди, че е назначил Фидан на поста, за да бъде негов „таен пазач“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com