Ердоган поиска цялата власт да е в неговите ръце

17977
Ердоган поиска цялата власт да е в неговите ръце

Ако някой се е съмнявал, че след като стана президент, Реджеп Ердоган ще остави турската власт в ръцете на някой друг, тези съмнения могат да се разсеят. Държавният глава на югоизточната ни съседка направи изказване в полза на въвеждането в страната на президентска форма на управление. Това той направи в изказването си на митинг в град Бурса в петък, предаде РИА Новости.

„Погледнете държавите, способни бързо да вземат решения. Мнозинството от тях имат президентска форма на управление. Ако искаме да видим Турция сред 20-те най-развити държави, ние сме длъжни да обсъдим този въпрос“, каза Ердоган.

Турция няма да ни съди заради наводненията

След като вчера турският министър на горите и водните ресурси Вейсел Ероглу призова пострадалите от наводненията в Одрин земеделци да ...

Той нарече „неграмотни“ хората, които твърдят, че президентската система няма да има никакви механизми за контрол. По думите му Турция можеше да спечели повече, ако президентската форма на управление беше приета по-рано, защото от съществуващата от няколко десетилетия парламентарна система в страната са пострадали много държавни програми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com