Ердоган: Европейският съюз се нуждае от Турция

26427
Ердоган: Европейският съюз се нуждае от Турция
Снимка: Getty Images / Guliver

Европейският съюз има нужда от Турция, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. Това заяви турският премиер Реджеп Тайип Ердоган пред турската общност във френския град Лион, съобщи Евронюз.

„Силната икономика на ЕС се нуждае от Турция. Турция е нужна на ЕС, тъй като тя е млада и динамично развиваща се нация. И Турция не е страна, която е готова да чака вечно”, подчерта премиерът, като напомни за надеждите на Анкара да стане пълноправен член на ЕС.  

Австрийските националисти не искат Ердоган да идва във Виена

Председателят на крайнодясната Австрийска партия на свободата Ханс-Кристиан Щрахе призова турския премиер Реджеп Ердоган, който се оч...

Наблюдатели отбелязват, че отношенията между Турция и Франция са се подобрили, след като Франсоа Оланд замени Никола Саркози на поста на държавен глава. Проблемите в отношенията между Анкара и Париж бяха предизвикани от приемането на закона, с който се признава арменският геноцид по време на Първата световна война.  

Пред хилядите събрали се в Лион турци, живеещи и работещи във Франция, Ердоган обяви, че в края на месеца ще бъде официално издигната кандидатурата от неговата партия за президентските избори. Той призова всички турци във Франция да вземат участие в гласуването.

В същото време в Лион се проведе и протест на недоволни от политиката на Ердоган, в които те съзират заплаха за светския характер на турската държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com