Еди Рама все пак отива в Сърбия

31985
Еди Рама все пак отива в Сърбия

Нямам намерение да отлагам визитата си от 22 октомври в Белград. Съжалявам за коментарите на сръбските официални лица по повод инцидента на мача между Албания и Сърбия в Белград.

Това каза албанският премиер Еди Рама и изрази готовността си да се срещне със своите сръбски колеги следващата седмица в Белград. "Много съжалявам за случилото се на мача. Лично съм разочарован от реакцията на сръбските власти. Това е невероятно", каза още Рама.

Той подчерта, че няма да позволи и да приеме твърденията на сръбските власти, че неговият брат е отговорен за инцидента на стадиона и това да доведе до отлагане на визитата му в Сърбия на 22-ри този месец, предаде БГНЕС.

"Няма да позволя подобна политика на омразата от миналото да ни възпрепятства. Готов съм да продължа напред", каза още Рама.

Припомняме, че на 14 октомври балканското дерби между Сърбия и Албания в Белград, част от квалификациите за Евро 2016, бе прекратено, след инцидент в края на първото полувреме. Тогава над терена се появи малък безпилотен летателен апарат (квадрокоптер), на който беше привързано знаме на "Велика Албания". Това стана причина за безредици на терена и трибуните и прекратяване на мача.

Според властите в Белград, устройството е било управлявано дистанционно от брата на албанския премиер. Той е влязъл в Сърбия с американски паспорт от САЩ, където живее от 1997 година. По-късно вечерта правоохранителните органи в Косово предотвратиха безредици с участието на албанци и сърби в северната част на Косово след скандалното проваляне на футболния мач в Белград. Масови демонстрации на албанци имаше и в Прищина и в столицата на Албания - Тирана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com