ЕЦБ одобри план за възобновяване на работата на Атинската фондова борса

7511
ЕЦБ одобри план за възобновяване на работата на Атинската фондова борса
Снимка: Thinkstock

Европейската централна банка (ЕЦБ) одобри план за възобновяване на работата на фондовата борса в Атина, съобщи за агенция Ройтерс служител на Атинската борса.

Според него обаче ще бъдат наложени ограничения за търговията на местните инвеститори след едномесечното принудително спиране на работата на гръцкия фондов пазар.

Ципрас 3 пъти в болница заради панически атаки

Три панически атаки са вкарали в болница Ципрас по време на преговорите с кредиторите. Първоначално Алексис Ципрас трябвало два пъти да...

Търговията в Атина ще бъде възобновена, след като гръцкото финансово министерство издаде министерско постановление по въпроса, допълни служителят на борсата, като не е изключено търговията да бъде подновена още утре (сряда).

ЕЦБ даде своето одобрение и одобри плана, който предвижда ограничения за гръцките инвеститори, каза неназованият служител на Атинската борса пред агенция Ройтерс.

Агенция Блумбърг също съобщи, че ЕЦБ е дала "зелена светлина" за възстановяване на търговията на Athens Stock Exchange (ASE), предаде КРОСС.

Борсата в Атина остава затворена от 29-и юни насам, като към тази дата основният фондов индекс Athex Composite index беше с 16% под неговия връх за настоящата година, достигнат през февруари.

Атинската борса остава затворена и днес

Атинската борса ще остане затворена и днес, след като вчера се появи информация, че тя може да заработи отново във вторник, предаде БГН...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com