Драконовски мерки за сигурност при визитата на папата в Албания

20050
Драконовски мерки за сигурност при визитата на папата в Албания

По време на днешното посещение на папа Франциск в Албания, което е пъврото му в предимно мюсюлманска страна, мерките за сигурност бяха изключително засилени. Албанските гранични власти не допуснаха в страната 80 съмнителни мюсюлмани, опитали се да влязат през граничния пункт Миричан със съседна Черна гора, съобщава БГНЕС.

На въпрос каква е тяхната цел за визитата им в Албания те отговорили: "Искаме да проследим посещението на папата Франциск в Тирана". "Всички те имаха съмнително поведение и поради тази причина не бяха допуснати на територията на страната и бяха върнати обратно", съобщи албанското министерство на вътрешните работи.

Властите в Тирана въведоха изключителни мерки за сигурност при днешното посещение на главата на римокатолическата църква. По време на месата полицията забрани вдигането на знамена на площада. Движението на коли бе забранено, а преди пристигането на папата и преди неговото заминаване всички мобилни мрежи бяха спрени. На летището в Тирана пък бяха забранени всички полети преди кацането и след излитането на папа Франциск.

Според официалните данни освен близо 3 хиляди полицаи за сигурността на папата са били ангажирани и над 50 снайперисти, които са били разположени на ключови места в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com