Додик и Чович се договориха за властта в Босна

17287
Додик и Чович се договориха за властта в Босна

Делегации на Съюза на независимите социалдемократи (СНС) и на Хърватската демократична общност (ХДО) се договориха в Мостар двете партии да бъдат гръбнака на властта на държавно ниво в Босна и Херцеговина, предаде БГЕНС.

"Основните въпроси са решени, сега трябва да се определи представителят на бошняците", заяви председателят на СНС Милорад Додик на срещата в Мостар. Той допълни, че партньорството между СНС и ХДО продължава от години и ще се запази в бъдеще. Додик увери, че сътрудничеството ще се развива и на етническо и местно ниво.

Той заяви, че утре в Зворник СНС ще сключи споразумение за сформиране на властта в Република Сръбска с коалиционни партньори – Социалистическата партия и Демократичния народен съюз.

Лидерът на хърватите в Босна и Херцеговина Драган Чович каза от своя страна, че СНС, ХДО и третата партия победителка, Партията за демократично действие, на бошняците ще сформират властта на всички нива. Той припомни, че вчера е говорил с лидера на партията на бошняците Бакир Изетбегович.

Додик и Чович смятат, че властта на всички нива трябва да бъде сформирана възможно най-скоро – тази на ниво Република Сръбска и в общините до края на ноември, а тази на ниво Босна и Херцеговина до края на годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com