Додик: Не ме е страх от Турция

29831
Додик: Не ме е страх от Турция

Турция прави усилия да се намесва във вътрешните работи на Босна и Херцеговина и отношението на Анкара към босненците игнорира интересите на всички останали народи във Федерацията. Това заяви президентът на Република Сръбска Милорад Додик в интервю за сръбския вестник ”Политика”.

Додик уточни, че е посетил Белград, за да предупреди сръбските ръководители за тези факти. На въпрос дали е проверил дали изявлението на турският премиер Реджеп Тайп Ердоган, че всеки, който навреди на босненците, ще има срещу себе си 100 млн. турци е истинско, Додик заяви, че уверен, че е така, тъй като министър-председателят на Турция е забранил „Туитър” и не му пречи да премахне чрез тайните служби изявлението, което е направил.

Ердоган се закле да защитава босненците

Турският премиер Реджеп Тайп Ердоган заяви по време на предизборен митинг, че всеки, който се опита да навреди на босненците ще има сре...

Попитан дали се страхува от Турция, Додик заяви, че не се страхува и само иска да не бъде наивен и след десет години да разбере, че през 2014 г. е бил глупав.

„Крайно време е да имаме предвид истинските намерения на Турция, която иска да създава политики в Босна и Херцеговина, които са й необходими”, заяви Додик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com