Доброволци помагат с храна и дрехи на бежанци в Сърбия

3992
Доброволци помагат с храна и дрехи на бежанци в Сърбия
Снимка: Gettyimages

Бежанската вълна към Западна Европа вече достигна Унгария. Повече от 3200 бежанци са преминали границата със Сърбия за последното денонощие, предава bTV.

Как реагират хората в Белград - помагат ли на бягащите от войната в Сирия, или искат час по-скоро да напуснат парковете им?

В. Симеонов: Напливът на бежанци е проблем за Европа

Българската граница изглежда доста по-сигурна и охраняема, отколкото границите на останалите съседни балкански държави. Това каза в пре...

Паркът край гарата в Белград е първата спирка, където бягащи от войната могат да починат по пътя им към Запада. Животът в импровизирания лагер кипи по свой собствен начин.

Доброволци помагат с храна, вода, дрехи и правна информация.

Сандра и дъщеря й Каролина също помагат с каквото могат.

„Искахме да донесем на децата нещо, например книжки и флумастри, за да могат да рисуват. Това не е много, но вярвам, че ще им хареса. Всеки им носи дрехи и вода, но аз смятам, че имат нужда и от малко забавление”, казва Сандра Говорчич.

Мъж подарява къща на бежанци в Ловешко

Благороден мъж подарява къща на бежанци, съобщи вестник "Труд". Условието да се сдобият с дом е да имат деца. Обявата е публикувана в ...

„Щастлив съм много, защото някой ни помага. Защото някой се грижи за децата! Толкова много искам да благодаря на всички хора, които така ни помагат, особено заради това, което правят за децата”, казва Хабат, бежанец от Сирия.

Той допълва, че за първи път, откакто е напуснал родината си, среща такова отношение.

„Сигурен съм, че никога няма да забравя този жест. Това отношение, което получаваме, ще го помня винаги и ако се наложи тази жена, вие да дойдете в моята страна, ние също ще ви посрещнем така”, уверява Хабат.

И докато едни се готвят за сън, по-младите продължават играта на футбол, преди отново да тръгнат на път към последната граница, която ги дели от Шенген.

Как в Белград помагат на бежанците

Сърбия е може би най-лесният етап от пътя на бежанците към Западна Европа. Много от тях спират за почивка в Белград, където им оказват ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com