Дачич: Инцидентът на мача Сърбия - Албания е политическа провокация

23511
Дачич: Инцидентът на мача Сърбия - Албания е политическа провокация

Инцидентът по време на мача между Сърбия и Албания е смислена и предварително планирана политическа провокация. Това заяви министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачичи, предаде радио b92.

По думите на Дачич Сърбия няма никаква вина за прекъсването на мача.

Балканите вън от футбола

По време на евроквалификацията в Белград между отборите на Сърбия и Албания над стадиона прелетя дрон с окачено на него знаме с картата...

„Това не се е случвало на който и да е футболен мач досега. Това е подготвено предварително. За мен централен въпрос е как ще реагира ЕС и УЕФА, тъй като ако някой от Сърбия развееше знаме на Велика Сърбия в Прищина или Тирана, това щеше да е точка в дневния ред на Съвета за сигурност на ООН. В случая особено спорен е фактът, че става дума за брата на премиера на Албания, който трябваше да бъде гост. Всичко това прави случая политически и става дума за политическа провокация”, заявил Дачич.

В същото време албанският премиер Еди Рама заяви, че Сърбия е оставила лошо впечатление по време на мача в Белград, предаде сръбското радио b92. Радиото посочва, че Рама, чийто брат е заподозрян, че е предизвикал инцидента, пускайки дрон над стадиона, на който се вееше знаме на Велика Албания, следващата седмица трябва да посети Белград.

 

 

Боят на мача Албания - Сърбия отблизо

Тема №1 из балканските медиите днес е квалификацията за Евро 2016 между отборите на Сърбия и Албания, завършила с масов бой и прекратен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com