Ципрас обещава да няма орязване на заплатите и пенсиите

9644
Ципрас обещава да няма орязване на заплатите и пенсиите

Няма да има намаляване на заплатите и пенсиите. Няма да има масови уволнения и съкращения. Няма да има и други подобни мерки, които да доведат до по-сериозна социална криза в страната. Това каза гръцкият премиер Алексис Ципрас, който отхвърли и възможността в страната да се проведат нови предсрочни парламентарни избори.

"На този етап не виждам необходимост от среща на лидерите на политическите партии, но аз имам готовност за среща с лидера на Нова демокрация и бивш премиер Андонис Самарас, ако той има желание да получи информация за случващото се в държавата", поясни Ципрас.

"Проблемът с ликвидността, пред който е изправена гръцката икономика, ще бъде решен при приключването на преговорите с Брюксел за реформите. Няма нужда от трети заем или нов меморандум", каза още Ципрас в интервю за вестник "Рилнюз".

Ципрас категорично защити финансовия си министър Янис Варуфакис, както и тези на административната реформа Йоргос Картугалос и на отбраната Панос Каменос. Според него има "организирана атака срещу тях за дискредитирането им". Аз лично съм доволен от работата с тях, подчерта Ципрас.

Ципрас надъхва гърците на националния им празник, ЕЦБ иска да не се купуват гръцки облигации

"Днес си припомняме факта, че нищо не сме получавали безплатно. Всичко сме спечелили с борба. Когато сте прави, побеждавате", каза Ци...

Борбата срещу корупцията остава сред приоритетите на правителството, каза Ципрас и поясни, че когато става въпрос за приватизация кабинетът не използва този термин, защото става въпрос за "консорциуми с голямо държавно участие, за да може да бъде защитен общественият интерес".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com