Ципрас маха "ол инклузив" туризма

28734
Ципрас маха "ол инклузив" туризма

Новият гръцки премиер Алексис Ципрас иска да въведе промяна на съществуващия модел за курорт в Гърция, като премахне хотелите, предлагащи услугата "ол инклузив", предаде БГНЕС.

Ципрас обеща да промени вида на масовия туризъм в Гърция, който се утвърди през последните няколко десетилетия. "Искаме да променим модела на "интензивна експлоатация на туризма", обясниха от кабинета.

На първо място Ципрас възнамерява да насърчи прехода от ол инклузив почивка към традиционната ваканция, по време на която туристите посещават местните барове, заведения и забележителности.

Хотелите, предлагащи храна по три пъти на ден, са популярни сред семействата с по-малък бюджет, които знаят, че няма да се налага да се справят с допълнителни сметки за храна, напитки и забавления. В същото време те са бедствие за местните търговци и ресторантьори, които остават зад оградите на луксозните хотели.

Британските туроператори съобщават, че промените, които може да въведе новото гръцко правителство, няма да се отразят на туристите тази година.

Въпреки това представители на туристическата индустрия в Обединеното кралство и Гърция се противопоставят на всякакви данъчни промени, които ще повишат цената на посещение в курортите в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com