Ципарс: Гърция трябва бързо да приложи спасителния план

11030
Ципарс: Гърция трябва бързо да приложи спасителния план
Снимка: Getty Images/Guliver

Гърция трябва да „приложи бързо“ условията по спасителната сделка с ЕС, която беше договорена през юли. Това заяви наскоро преизбраният гръцки премиер Алексис Ципрас, предаде БГНЕС.

„Ние сме изправени пред задължението бързо да приложим това, което е договорено“, каза той по време на среща на кабинета.

В последните дни от предишното правителство на Ципрас, преди да подаде оставка през август, страната прие трети спасителен пакет от своите международни кредитори, който обаче ще й бъде отпуснат в замяна на увеличения на данъците и ограничения на харчовете.

Преди да се съгласи на предложението на кредиторите обаче правителството на Ципрас отхвърли други предложения и дори проведе референдум, на който мнозинството избиратели подкрепиха правителството в нежеланието му да приемат спасителна програма от кредиторите.

Резкият завой на Ципрас обаче предизвика разединение на управляващата лява партия СИРИЗА и принуди премиера да подаде оставка. Той обаче успя да си спечели достатъчно гласове и на предсрочните избори, обещавайки в новия си мандат да се бори за облекчаване на условията по спасителната програма.

„Наясно сме с трудностите по сделката... Знаем как да намерим правилната противоотрова, когато има странични ефекти“, каза още Ципрас на срещата на кабинета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com