Божидар Димитров: Между Груевски и Заев разлика няма

12222
Божидар Димитров: Между Груевски и Заев разлика няма

Това, което се случи вчера, сме го виждали и преди. Така Йован Деспотовски, представител на социалистите, които са в опозиция в Македония, коментира вчерашния протест в подкрепа на Никола Груевски.

Според Деспотовски, който говори пред Нова телевизия, много от участвалите в снощния митинг са „мотивирани” по втория начин. Днес ще има протест срещу Груевски пред сградата на македонския парламент, не е ясно дали ще има контрапротест. Имаме вече палатков лагер, хората там ще стоят, докато Груевски не подаде оставка, добави Деспотовски.

Груевски си докара симпатизанти с автобуси от цяла Македония (Видео)

Стотици автобуси от цяла Македония изпълниха всички централни улици на Скопие. Пътуващите ще участват в митинга в подкрепа на правител...

Македония е последният остатък от комунизма и доказателство за колапса на този изкуствен политически проект е снощният митинг. Личи си, че протестиращите в подкрепа на ВМРО-ДПМНЕ са организирани по стар обичай – шефът на предприятието казва на работниците да ходят на протест, дава им се по някой сандвич и отиват – иначе ги уволняват. Никакви разлики няма с България, заяви проф. Божидар Димитров.

Предполагам, че Никола Груевски води отчаяни преговори да се спази българския модел и всяко едно правителство, което падне в Македония, да не бъде давано под съд, каза Димитров. Професорът е сигурен, че между Груевски и Заев няма никаква разлика. И Заев, и Груевски ги познавам, всеки от тях ми е казвал, че е наясно с българското си начало, но ако го каже, ще стане това, което се случи с Любчо Георгиевски, подчерта проф. Димитров.

По думите на проф. Димитров Никола Груевски може да дойде в България, да му дадем паспорт, защото е работил и в „Мултигруп”. Много министри и политици от Македония дойдоха в България и си живеят тук, даже водят туристи, а те масово са за съд, добави историкът.

По отношение на присъствието на Сергей Станишев в Скопие в подкрепа на Зоран Заев проф. Божидар Димитров заяви, че се смее на глас. Как може да говори на английски език, след като той е от Струмишка област? Можеше да си говори на български, хващам се на бас, че щяха да го разберат, иронизира професорът.

Партиите в Македония не успяха да се разберат, ще има нова среща

И втората среща между лидерите на основните политически партии в Македония приключи без успех, предаде БГНЕС. Участниците се договор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com