Андрей Ковачев пред Канал 5: В България няма македонско малцинство

12413
Андрей Ковачев пред Канал 5: В България няма македонско малцинство

Има ли македонско малцинство в България? "Не, не, не, не, разбира се, че няма, колкото пъти искате да ви кажа. В България няма такова малцинство. В България няма малцинства ". Така е отговорил българският евродепутат Андрей Ковачев на въпрос на македонската телевизия Канал 5.

На въпрос дали и България заедно с Гърция ще се опитва да минира евроатлантическата интеграция на Македония, евродепутатът Ковачев публично обеща лош доклад за страната. Българският евродепутат е ядосан от това, че според него Македония води дискриминационна политика спрямо тези, които се определят като българи, предаде КРОСС.

Македонската ДС уволни жена с българско гражданство за участие в събор за Илинден

Македонските власти са отговорили на организирания от Българския културен клуб в Скопие събор за Илинденското-Преображенското въстани...

За него последната от поредицата такива провокации от македонска страна е случаят с председателя на българския културен клуб в Скопие Лазар Младенов. "Аз не искам Македония да има негативен доклад от Европейския парламент, но когато има дискриминация към македонците, които се изразяват като етнически българи, не можем да мълчим за това. Аз няколко пъти казах, за да преодолеем раните от миналото, е необходима европейска интеграция. Но Европейският съюз се основава на правила, а едно от тях е да не се дискриминират хора, които изразяват своята идентичност ", заяви Ковачев пред македонската телевизия.

На въпрос на медията, че те имат сведения от хора, които публично заявяват, че са македонци и не им е позволено да се изразят като такива в България и дали това е вярно, Ковачев отговори: "В България има всякакви хора, които говорят каквото си искат. България изпълнява всички задължения, които са необходими за членството й в Европейския съюз".

Той казва, че страната му иска да види Македония в ЕС, но преди това трябва да изяснят историческите различия между двете страни. Българският евродепутат няма забележки с какво име Македония да влезе в ЕС.

Ковачев, посочва телевизията, бил сърдит за индивидуални случаи в Македония, а „забравя за геноцида, който осъществява неговата страна”.

В Македония започна отварането на досиетата

Комисията за разкриване на агентите на бившата Държавна сигурност в Македония започна да публикува имената на бившите агенти и доносниц...

„Македонците от България призовават евродепутатите в Брюксел публично да говорят за недемократичната политика, която водят към македонското малцинство. Заплашват ги с полиция и плащат глоби, ако кажат, че са македонци”, коментира скопската телевизия.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com