Албански командир: Ако през 2001 г. имахме оръжие колкото македонците, щяхме да ги изгоним в България

16673
Албански командир: Ако през 2001 г. имахме оръжие колкото македонците, щяхме да ги изгоним в България

Ако Армията за национално освобождение (АНО) през 2001 г. имаше оръжието на македонците, щеше да ги изгодни в България. Това е заявил Джезаир Шакири, известен като Командир Ходжа, предаде македонското електронно издание Think.

„Човек се гледа по делата, а не по думите. Ако имахме оръжието, което имаха македонците, щяхме да прогоним техните войници до България“, заявил Ходжа,

В Македония арестуваха терористи от атаката в Куманово

Рано тази сутрин македонските сили на реда арестуваха "сътрудници на терористичната група", която на 9 май тази година атакува кумано...

В същото време стана ясно, че Командир Браха от Арачиново, който също е участвал във конфликта през 2001 г. на страната на Армията за национално освобождение (АНО), е сред арестуваните във вчерашната акция на полицията в Скопско и Кумановско, пише днес македонският вестник ”Дневник”.

Според информациите от МВР Ибрахим Муртезани е възнамерявал да нападне полицейски участъци в Скопие по време на престрелката в Куманово на 9 май, с цел да възпрепятства полицейската акция в „Диво селище“. Той смятал да мобилизира млади хора, които да нападнат полицията в Скопие, с цел да намали силата на акцията в Куманово. Той не е успял в намерението си заради загубения авторитет, тъй като се е занимавал с контрабанда на наркотици и е ползвал наркотични вещества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани