20% от гърците са без социални осигуровки

25027
20% от гърците са без социални осигуровки
Снимка: Getty Images / Guliver

Около 20% от гръцките граждани нямат социални осигуровки, съобщи гръцкият министър на здравеопазването Адонис Георгиадис. Той допълни, че има план тези хора да получават безплатни лекарства, предаде БГНЕС.

Той каза още, че правителството ще знае точния брой на хората без осигуровки до три седмици, но се смята, че те са между 1,9 и 2,4 милиона души. Преброяването на гърците без социални осигуровки е в рамките на програмата Атлас, чрез която беше установен точният брой на пенсионерите в Гърция.

Гръцкият здравен министър заяви, че най-голямото предизвикателство ще бъде намирането на средства, чрез които да се осигури свободен достъп до лекарства за гражданите без социални осигуровки, главно хора, останали без работа. "Искаме да намерим начин, чрез който държавата директно да може да покрива задълженията си. И това сигурно може да се случи, ако упражняваме ясен контрол върху разходите", заяви Георгиадис.

В момента неосигурените гърци освен да купуват лекарства, могат да ги добиват безплатно от общинските болници или от медицинските банки на Атинската медицинска асоциация и на Федерацията на гръцките фармацевтични компании.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com